diumenge, 18 d’abril del 2010

10 Recomanacions per Sant Jordi


A menys d'una setmana per Sant Jordi, he trobat que avui tocava fer-vos unes quantes recomanacions de llibres que parlen de les Serralades Litoral i Marina.


Entre aquests llibres trobareu lectures adreçades a infants, novel.les, treballs al voltant dels llocs i noms d'un poble, guies d'itineraris...


Ara mateix a la tauleta de nit tinc "L'incident del gos a mitjanit" d'en Mark Haddon i el divendres crec que em regalaran "Còrrer per ser feliç" de l'Arcadi Alibés. Malgrat la meva "obsessió" per aquestes muntanyes tambè llegeixo altres coses.


Tanmateix, els meus suggeriments per aquest Sant Jordi són,

1. Guia del Parcs de la Serralada Litoral i Serralada de Marina. Editorial: Diputació de Barcelona. 2007. La guía més completa dels parcs. Tanmateix en parla des de molts àmbits.

2. El nen de la plaça Ballot. Josep María Espinàs. Editorial La Campana. Novel.la que ens retrata els primers anys de la vida de l'escriptor barceloní, incloent-hi el seu pas per Argentona.

3. La Xara i el Pau i la noia de la fona. Diputació de Barcelona. 2009. Relat per a nois i noies de cicle superior de primària que ens parla sobre la vida dels ibers a la serralada.

4. Vallromanes. Noms de lloc i casa. Enric García Pey. 2003. Trobareu tot allò que cal saber sobre Vallromanes.

5. Fem Memòria. Núm 2. Les Fonts de Sant Fost de Campsentelles. Jaume Rifà i Solé, Amadeu Rovira i Boix i Josep Gurri i Cañameras. 2009. Molt bona guía sobre les fonts de Sant Fost.

6. D'Òrrius estant. Enric Serras i Corominas. Recull de rutes pels voltants d'Òrrius.

7. Guía del parc de la Serralada Litoral. Portic Guies. 2004. Bàsicament recull de 14 rutes per fer a peu o en bicicleta pels camins i pistes de la serralada.

8. Atles dels ocells nidificants del Maresme. Héctor Andino, Enric Badosa, Oriol Clarabuch i Carles Llebaria. 2005. Guía imprescindible per conèixer els ocells que viuen al vessant de marina de la serralada.

9. Excursions i caminades pel Vallès. Pere Robert. Cossetània Edicions 2008. Interessant guía que inclou 40 itineraris pel Vallès Oriental i Occidental. N'hi ha tres que pertanyen a la serralada. A més a més l'autor ens facilita les coordenades de totes les rutes.

10. Vilanova del Vallès. Recull onomàstic. Enric Garcia-Pey. 2006. Tot allò que cal saber sobre Vilanova del Vallès.