dijous, 19 de maig del 2011

XV CAMINADA SERRALADA DE MARINA

El Torrent de Can Sunyer a l'alçada de la Font de Can Roda


Com cada any per aquestes dates, el Club Muntanyenc Mollet organitza la seva caminada per la Serralada de Marina. Aquest any vam ser més de 600 caminadors que vam fer front als 22 quilòmetres de recorregut i als 500 metres de desnivell positiu. Cal dir que el Muntanyenc, cada any ens ofereix un itinerari diferent.


Des d'aquí vull felicitar als organitzadors per la feina ben feta.


Els autocars, l'esmorzar amb cafè inclós, el marcatge, el record conmemoratiu de la quinzena edició... tot perfecte.


Però al marge dels temes de logística, m'agradaria parlar d'altres aspectes.


1. L'itinerari d'aquest any ha passat a tocar de vuit fonts; totes elles a la segona part del recorregut, la Font del Llorer, la Font i la Fonteta de Can Gurri, la Font de Can Barbeta, de la Mercé, del Racó, de Beu-i-Tapa i la Font de Can Roda. A més a més del Gorg de Can Ros.


Casualment, aquest proper dissabte 21 de maig a les 12 del migdia a la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles es presentarà el llibre sobre aquestes i altres "Fonts Martorellenques", escrit per l'Antonio Tomás Sánchez, l'Adolf Candela i en Quixol Soriano


2. Començar a caminar per la Vall de Cabanyes em va semblar fantàstic. Malauradament amb la construcció del tunel entre Badalona i Sant Fost aquesta vall té els dies comptats i d'aquí uns anys ja veurem que en queda d'aquest patrimoni.


3. Per tots aquells que penseu fer el Camí de Sant Jaume, per quilòmetres i desnivell aquesta marxa és un bon test, perquè fent el Camí trobareu etapes amb aquestes característiques.


En definitiva, aquesta caminada és una molt bona manera de conèixer la Serralada de Marina tot fent una matinal.


Properament parlarem d'en Màrius Serra i la seva relació amb aquestes muntanyes.