dijous, 28 de febrer del 2013

MAPA DEL PARC DE LA SERRALADA DE MARINA





Sota el nom “Parc de la Serralada de Marina”. Senderisme en tranport públic, aquesta setmana arriba a les llibreries aquest mapa que omple un buit que hi havia fins ara.
En Rafa López Martín i l’Editorial Piolet ens posen a l’abast la cartografia de la Serralada de Marina i inclús s’amplia a Santa María de Martorelles, Alella i una mica de Vallromanes.
En una escala 1:20.000 trobareu fonts, poblats ibèrics, pous de glaç, ermites, arbres monumentals… que es complementen amb sis rutes que en Rafa López descriu a la part posterior del mapa. Jo personalment us recomano 3. Badalona la Vall de Pomar i el monestir, 5. L’obaga de Sant Fost de Campsentelles i 6. Fonts, dolmens i cims de Santa María de Martorelles.
A diferència d’altres mapes que s’havien publicat anteriorment, aquest és un treball molt rigurós on és difícil trobar quelcom que falti. Tanmateix, aquests dies que el miro i el remiro encara trobo alguna mancança i això que un servidor ha sigut un dels revisors del mapa. De totes maneres no em tiraré pedres al damunt i espero que sigueu vosaltres qui trobeu les errades.
Finalment, per aprofundir en la coneixença d’aquestes contrades, us recomano unes quantes excursions d’aquest blog,
1.     Les fonts de Sant Pere de Reixach. Juliol 2008.
2.     Les fonts perdudes de Santa María de Martorelles. Febrer 2009.
3.     Els dominis del castell de Sant Miquel. Juny 2009.
4.     Les fonts d’Alella. Els torrents del Fonoll i del Sarau. Gener 2010.
5.     Etapa 0 del GR-83. Mollet-Mataró. Setembre 2011. (En aquest mapa només apareix el tram (Martorelles-Coll del Clau(Vallromanes))
6.     Del Kalet a la línea 9. Febrer 2012.
7.     Camins de Vallromanes XIV. La Caminada de les 10 fonts.

i tres llibres imprescindibles

1.     “20 excursions a peu pel voltant de Barcelona. En transport públic.” Rafa López Martín. Cossetània Edicions juny del 2011.

2.     “Les fonts Martorellenques” Adolf Candela, Antoni Sánchez i Quíxol Soriano. Martorelles maig de 2011.

3.     Fem Memòria. Sant Fost de Campsentelles segle XX. Núm 2 Les Fonts. Jaume Rifà I Solé, Amadeu Rovira i Boix, Josep Gurri i Cañameras. Sant Fost 2009.

La setmana vinent una nova gramàtica del caminant.

2 comentaris:

Rafa ha dit...

Hola Toni,

Com ve dius aquest mapa omple un buit en la cartografia de la zona. Per la meva part he intentat aportar i localitzar els màxims topònims possibles. Encara que segur hi faltaràn, la idea és anar aportant dades per les futures edicions. Les rutes de la cara de darrera espero que mostrin una mica al visitant algunes de les riqueses d'aquest espai natural.

Gràcies per la publi del llibre i salutacions.

Jordi Cano ha dit...

On es pot comprar el mapa?
¡Visca el Maresme!