dijous, 22 d’agost del 2013

FONTS D'ARREU VI. L'AIGUA A LES GUILLERIES

                    El Pont de Malafogassa
Si fa gairebé tres mesos parlàvem de la web de l'Enric Costa, avui farem cinc cèntims del dossier central del número 184 de la revista Descobrir Catalunya del juliol de 2013.

Segons els experts a les Guilleries s'amaguen els aqüifers més importants de la Península Ibèrica. En aquest sentit, si les haguéssim de definir gràficament, aquestes muntanyes serien com una gran esponja ben xopa que una mà constantment la va prement i fa que l'aigua brolli per deus, fonts, salts, rieres i torrents.
Avui no farem una relació de les fonts de Sant Hilari, Osor o la Cellera de Ter, això ja ho farem un altre dia. Aquest dossier ens convida a conèixer les contrades d'en Serrallonga amb l'aigua com a eix central. Des del Pasteral, al pont de Malafogassa, des dels cingles de Savassona a l'aigua amb anissos de la font d'en Gurb, del pantà de Sau al saltant de Mas Clavé...

Aprofitant les paraules d'en Xavier Cortadellas, "l'aigua a les Guilleries vessa per tot arreu, s'expressa per tots els seus porus i ens promet un estiu refrescant". Per tant, us recomano moltíssim que assoliu la revista, trieu la proposta que més us agradi i sigui ara amb aquestes calorades o més endavant quan el bosc agafi tonalitats marronoses, cal tresquejar per les Guilleries.
La revista està disponible a moltes biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona.

Per cert, a Mallorca segueixen imparables i Fonts de Tramuntana www.fontsdetramuntana.com ha augmentat 120 fonts els últims quatre mesos i mig i ja s'enfilen fins les 1003 fonts catalogades a tota la illa. Simplement fantàstic.
Per tant, la suma total de fonts d'arreu ja és de 2213 fonts.

La imatge l'he extret del blog Atlàntida d'en Ricard Torrents.