dijous, 22 d’octubre del 2015

MONTNEGRE-CORREDOR VIII. LA MARXASSA. SANT MARTÍ DE MONTSENY - MATARÓ


Enllaçant amb l'entrada Montseny IV. GR-5 Montseny - Aiguafreda, publicada l'abril del 2013, dissabte passat vam participar a la 22a edició de la Marxassa, una caminada de resistència organitzada per l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró. Aquesta marxa que uneix Sant Martí de Montseny i Mataró després de caminar 62,5 quilòmetres, baixant del Montseny i creuant les serres del Montnegre i del Corredor, destaca per la qualitat dels seus avituallaments, doncs malgrat ser una prova per gent molt avesada a caminar, durant tot el recorregut vas trobant punts on poder beure i menjar, des d'una llaminadura, a fer un dinar entaulat, tot passant per un vermut o un got de garnatxa.


Seguir les fites és molt fàcil, doncs majoritàriament es segueixen els GR's 5, 83 i 92 i per posar dos punts negres a aquesta travessa, un, seria la travessia de la C-35 a Sant Celoni que es força perillosa i per altre banda els primers quilòmetres de pista de pujada cap a Sant Martí de Montnegre. En aquest sentit, sense allargar gaire,  la sortida de Sant Celoni, es podia fer pel Pont Trencat i Can Draper i així evitar aquests punts conflictius.


Pel que fa al temps, per fer la marxa, les 16 hores i mitja que dóna la organització són més que suficients i els 4200 metres de desnivell acumulat es reparteixen en 1800 metres de pujada i 2400 de baixada.


En definitiva, una travessa molt recomanable per aquells que voleu tastar els 60 quilòmetres.


Properament, farem pomes de "relleno" d'Arenys de Munt.