divendres, 18 de març del 2016

L'ALIGOT VESPER



Dilluns comença la primavera i per tant falten poques setmanes perquè l'aligot vesper torni a habitar els boscos d'aquestes contrades.
L'aligot vesper és un rapinyaire dïurn de mida mitjana, d'uns 55cm de llargada i uns 130cm d'envergadura. Té el cap petit i estret en relació al cos, mentre que les ales i la cua són relativament llargues. Presenta una coloració marronosa i grisosa força variable, amb alguns individus pàl.lids. Sovint es pot trobar a terra tot desenterrant vespers,  part vital de la seva dieta. Tanmateix, posseeix unes escates protectores al voltant del bec i dels ulls, i de fet, les picades d'aquests insectes, no semblen afectar-lo gaire.  

Té als boscos humits del vessant continental del Montnegre i la serralada Litoral un important punt de cria. Normalment, se'l veu durant les migracions volant a gran altura, de vegades en grups nombrosos.

Des de fa uns anys s'està realitzant un estudi sobre els grans rapinyaires dels nostres parcs: aligot, aligot vesper, àliga marcenca i astor, avui us adjunto un vídeo on es veu un niu d'aligot vesper.
Espero que us agradi!!!

http://ibc.lynxeds.com/video/western-honey-buzzard-pernis-apivorus/slow-motioned-view-adult-arriving-nest-deliver-food-wasp

Per fer aquesta entrada he extret informació dels llibres "Atles dels ocells nidificants del Maresme" d'Hector Andino, Enric Badosa, Oriol Clarabuch i Carles Llebaria i editat l'any 2005 i "Flora i fauna dels Parcs Montnegre-Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina" d'en Toni Llobet i François  i editat per Edicions Brau el gener de 2010.

Properament, parlarem de les fonts de Sant Hilari Sacalm.