divendres, 23 de setembre del 2016

FONTS D'ARREU XIX. LES FONTS DE SANT HILARI SACALM




El mes de gener de l'any 2011 caminàvem per aquestes contrades, tot seguint el GR-83 entre Arbúcies i Osor i un any més tard li dedicàvem una entrada a les fonts de bomba d'Arbúcies. Però malgrat ser coneguda com la vila de les 100 fonts, encara no hem tornat a caminar per Sant Hilari i ni tan sols n'havíem fet esment.

Avui no us presentarem ni un llibre, ni un video, ni un treball de recerca... simplement la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm www.santhilari.cat on a l'apartat DESCOBRIR trobareu un subapartat AIGUA que us acabarà duent a una pestanya FONTS, on per ZONES,  trobareu descrites 71 fonts, casdascuna amb la seva fitxa on acompanyant una foto de la font, s'indica el seu cabal, la seva temperatura, el P.H, de la seva aigua, la localització mitjançant coordenades GPS, el tipus d'aigua, el propietari i fins i tot en alguns casos la vegetació que trobem a l'entorn.

A més a més, també trobareu sis rutes per arribar-vos fins a algunes fonts. Més mastegat, impossible. Ara nomès en resta calçar-nos les botes i anar-les a descobrir.

Properament, farem una nova entrega de Camins de Vallromanes.