divendres, 26 de maig del 2017

LA FONT DEL PORRÓ




Avui anirem fins la font del Porró, malauradament actualment aquesta font ha quedat enmig de la urbanització Mas Llombart a Sant Fost de Campsentelles i no val la pena fer l’aproximació a peu, doncs des de que deixem la carretera B-500 a l’alçada del Seminari de la Conreria fins a la font tenim més de dos quilòmetres que no tenen cap interès, doncs només trobarem vials asfaltats, fanals, torres i un bosc força brut.
Per tant, menys els últims 350 metres que els farem a peu, la resta de l’aproximació recomanem fer-la en cotxe, doncs clarament avui aquesta és la millor opció.

0,000Qm. 0,000Qm. Seminari de la Conreria. Situats al Camí Antic de Sant Fost, anem direcció sud.

0,600Qm. 0,600Qm. Cruïlla. Seguim a la dreta per l’Antic Camí de Sant Fost.

0,800Qm. 1,400Qm. Plaça de la Creu. Girem a l’esquerra pel Camí de la Font Better.

0,050Qm. 1,450Qm. Continuem pel carrer de la dreta en sentit lleugerament descendent. Pocs metres més endavant, el carrer es converteix en una pista forestal.

0,275Qm. 1,725Qm. Deixem a la dreta una casa solitària amb el número 15 a la seva façana. Una mica més enllà, en un revolt trobem uns xiprers. Obviem el camí que ens arriba per la dreta i nosaltres continuem recte.

0,150Qm. 1,875Qm. En un revolt a la dreta, trobem a l’esquerra un corriol que s’enfila, seguim  aquest corriol per arribar fins a la font que es troba en el torrent que tenim a la dreta. Quan arribem al torrent, a la dreta trobem tres o quatre esglaons i quan arribem a baix som a la font del Porró.


0,350Qm.  2,225Qm Font del Porró. Un mur d'obra rematat amb ciment, construït al mig del torrent, li fa de paret a aquesta senzilla font. L'aigua raja per un forat practicat al mateix mur, cau a terra formant un bassal i desaigua directament al torrent. A mitjans de maig de 2017 la font té un petit rajolí. La vegetació del voltant està formada per alzines, bardisses, falgueres i joncs. Tot l’entorn està força deixat i el bosc bastant brut. 

Properament, parlarem de les fonts de Castellterçol.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Encara que aquesta Font està entre urbanitzacions, Prop de la Font del Porró, hi ha senders, corriols i boscos molt bonics. SalutRandy

Toni Seuma ha dit...

Bona tarda Randy, i tant que hi ha camins, corriols i boscos molt xulos prop de la font del Porró, però malauradament crec que l'accés a la font des del Seminari o des de la font Better no té gaire interès.